top of page
DVS - Kontrolne Sobe

KONTROLNO KOMANDNI CENTRI

Od naših prvih projekata 2004. godine, specijalizovali smo se u oblasti projektovanja, dizajna i izvođenja rešenja za komandne centre po sistemu “ključ u ruke”. Nudimo kompletna rešenja za komandno-kontrolne, dispečerske i data centre, svuda gde je neophodno  kontinuirano nadgledanje različitih procesa od visokog značaja i rizika 24 časa dnevno, 365 dana u godini.

U dizajnu i implementaciji naših rešenja uvek smo se vodili specifičnim zahtevima naših klijenata koji su dolazili iz različitih tržišnih sektora: nadgledanje  industrijskih procesa, kontrola drumskog, železničkog i rečnog saobraćaja, analiza prometa telekomunikacionih podataka,  u energetici konstantni monitoring proizvodnje, prenosa i potrošnje električne energije, kontrola pristupa objektima od posebnog značaja kao što su objekti vojske, policije, državnih institucija i javnih sluzbi.

Ubrzane klimatske promene koje izazivaju suše, požare, poplave, zemljotrese zahtevaju neprekidno praćenje atmosferskih parameta  koji mogu biti potencijalna opasnost za stanovništvo, a uspešno upravljanje u kriznim situacijama  jedino je moguće vršiti kroz visoko tehnološki opremljene “kontrolne sobe” gde se svi podaci slivaju na jedno mesto.

Kontinuirani nadzor operatera 24/7 ostvaruje se u kontrolnim sobama preko  „video zidova“ visoke rezolucije, koje odlikuje puna kompatibilnost sa ostalom opremom, pouzdanost i redudantnost  sistema, kao i dug vek neprekidnog rada od 100,000 sati uz niske troškove održavanja, a sve bazirano na integraciji najsavremenijih tehnoloških rešenja u ovoj oblasti.  Za svoje integracije DVS koristi proizvode naših partnera koji su vodeći proizvođači komponenata  iz ove oblasti, a koje su nezaobilazni deo instalacija ovog tipa širom sveta, potvrđeni direktno i od strane samih operatera u kontrolnim sobama koji su detaljno upoznati sa njihovim karakteristikama,  kvalitetom video prikaza, gde pouzdanost i lako održavanje dolazi do punog potencijala.

Kontaktirajte naše eksperte za rešenja

Konsalting, dizajn, projektovanje, inženjering, održavanje, on line podrška

Tehnička ekspertiza

Menadžment Projekata

Dizajn Projekta

Podrška

TRŽIŠTA

Kontrolno Komandni Centri

DVS Energetika

ENERGETIKA

Pouzdan i efikasan sistem nadgledanja 24/7 u oblasti energetike doprinosi kako prevenciji i brzom rešavanju mogućih kvarova na mreži, tako i značajnim uštedama koje se ostvaruju u proizvodnji i prenosu električne energije.

DVS Telekomunikacije

TELEKOMUNIKACIJE

U kontrolno-komandnim i operativnim centrima telekomunikacionih kompanija i moblinih operatera vrši se konstatno praćenje stanja telekomunikacione i gsm mreže i prenosa podataka.

DVS Saobracaj

SAOBRAĆAJ

Sigurnost auto-puteva, tunela, železničkih mreža, plovnih puteva i vazdušnog saobraćaja u velikoj meri zavise od dostupnosti i čitljivosti podataka u realnom vremenu, kako bi se omogućilo efikasno reagovanje.

Bezbednost odbrana i vanredne situacije

BEZBEDNOST, ODBRANA I VANREDNE SITUACIJE

U centrima bezbednosti kao što su vojni komandni centri, spasilačke službe, kontrole leta i obalska straža, centri za vanredne situacije potrebno je stalno nadgledanje putem video kamera.

DVS Industrija

INDUSTRIJA

Moderna industrijska postrojenja zasnivaju se na visokoj automatizaciji procesa rada. ​​Za efikasno upravljanje i nadzor procesa u industrijskim postrojenjima koriste se razvijeni softveri gde je neophodna konstantnost.

DVS TV Studio i brodkast

TV STUDIO / BROADCAST

Primena “video zidova” visoke rezolucije je višestruka u “broadcast”-u, kako u režiji , tako i kao deo sceniografije u tv emisijama, vestima, komercijalnim programima.

PARTNERI

Kontrolno Komandni Centri

bottom of page